Ocenění MONETA Money Bank, a.s. - Potůček, Tomáš; Hrdý, Milan; Hamplová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá finanční a strategickou analýzou MONETA Money Bank, na které navazuje vyčíslení vnitřní hodnoty jejích akcií. K ocenění byla použita metoda DCF a metoda srovnatelných podniků.První část práce se zabývá metodikou použitých oceňovacích metod a specifickými bankovními finančními ukazateli. Druhá část je věnována analýze hospodaření banky a samotnému ocenění. V závěru jsou porovnány výsledné hodnoty ocenění a tržní cenou akcie a identifikovány pravděpodobné důvody podhodnocení akcií na trhu.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses