Využití potenciálu kvalitní sítě suvenýr obchodů k spolufinancování památek ve vlastnictví Národního památkového ústavu - Vaňková, Kateřina; Dianová, Markéta; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tématem této diplomové práce je sjednocení vizuální prezentace suvenýrových obchodů na památkových objektech Národního památkového ústavu. Diplomová práce se zabývá deskripcí a rozborem způsobů vedení jednotné sítě suvenýrových obchodů ve Velké Británie a v České republice. Cílem diplomové práce je zmapovat současný stav, nalézt vhodná ucelená doporučení k vytvoření kvalitní sítě suvenýrových obchůdků a vytvoření jednotného stylu upomínkových předmětů za účelem jednoduché identifikace Národního památkového ústavu. Zvolená metodika výzkumu je komparace českého a anglického systému upomínkových předmětů historických památek, strukturované rozhovory s pracovníky NPÚ, dotazníkové šetření vedené s pracovníky několika vybraných památkových objektů a dotazníkové šetření v místě prováděné ve třech památkových objektech s návštěvníky. V závěru práce nabízí autorka návrhy na strukturu nabídky suvenýrů a vzhled suvenýrových obchodů pro Národní památkový ústav.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses