Dopad fúze na finanční ukazatele nástupnické obchodní korporace - Koleňáková, Tereza (2017)
Diplomová práce se zabývá jedním typem přeměny obchodních korporací, kterým jsou fúze. Vybrané typy fúzí jsou posouzeny z hlediska vývoje jejich finanční situace pomocí vybraných ukazatelů finanční analýzy před a po fúzi. Teoretická část diplomové pak popisuje především obchodně právní a účetní legislativu, která řeší danou problematiku. Praktická část kvantifikuje vzorek fúzí provedených v roce 2013 z hlediska závislosti mezi zúčastněnými subjekty na fúzi a dále zhodnocuje samotný stav finanční situace u vybraných zástupců fúzí před fúzí s následným vývojem u nástupnické obchodní korporace.