Dopad fúze na finanční ukazatele nástupnické obchodní korporace - Koleňáková, Tereza; Vomáčková, Hana; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá jedním typem přeměny obchodních korporací, kterým jsou fúze. Vybrané typy fúzí jsou posouzeny z hlediska vývoje jejich finanční situace pomocí vybraných ukazatelů finanční analýzy před a po fúzi. Teoretická část diplomové pak popisuje především obchodně právní a účetní legislativu, která řeší danou problematiku. Praktická část kvantifikuje vzorek fúzí provedených v roce 2013 z hlediska závislosti mezi zúčastněnými subjekty na fúzi a dále zhodnocuje samotný stav finanční situace u vybraných zástupců fúzí před fúzí s následným vývojem u nástupnické obchodní korporace.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses