Problematika pohřbívání, pohřebišť a krematorií v České republice - Nováková, Barbora (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou pohřbívání, pohřebišť a krematorií v České republice. Cílem je poskytnout bližší pohled na toto stále tabuizované téma. Teoretická část se zaměřuje na definici důležitých pojmů v této oblasti a historický vhled do problematiky od osvícenství po současnost. Praktická část práce obsahuje komparaci zákona č. 256/2001 Sb. s vybranými částmi zákona č. 193/2016 Sb., který je jeho novelizací, posuzuje přínosy novelizace a její slabá místa. Také zahrnuje ilustrativní kritiku ze strany pracovníků v této oblasti v jedné jeho části. Na základě práce je možné konstatovat, že oblast pohřbívání a pohřebnictví potřebuje delší čas na znovuzískání kvality a zdokonalení zákonů.