Problematika pohřbívání, pohřebišť a krematorií v České republice - Nováková, Barbora; Louda, Tomáš, 1955-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou pohřbívání, pohřebišť a krematorií v České republice. Cílem je poskytnout bližší pohled na toto stále tabuizované téma. Teoretická část se zaměřuje na definici důležitých pojmů v této oblasti a historický vhled do problematiky od osvícenství po současnost. Praktická část práce obsahuje komparaci zákona č. 256/2001 Sb. s vybranými částmi zákona č. 193/2016 Sb., který je jeho novelizací, posuzuje přínosy novelizace a její slabá místa. Také zahrnuje ilustrativní kritiku ze strany pracovníků v této oblasti v jedné jeho části. Na základě práce je možné konstatovat, že oblast pohřbívání a pohřebnictví potřebuje delší čas na znovuzískání kvality a zdokonalení zákonů.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses