Samospráva Velkého Meziříčí v názorech občanů a její komunikace s nimi - Čonková, Eva; Vláčil, Jan, 1943-; Marek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu týkající se zvyšování efektivity ve veřejném sektoru. V teoretické části práce nabízím řešení a osvětu pro municipality ke zlepšení fungování veřejné správy implementací nových a vznikajících koncepcí, programů a členství v asociacích založených na naplňování udržitelného rozvoje, odpovědnosti a komunikaci s občany. Právě komunikace v rámci průzkumů, dotazníků, anket a diskuzí je zásadní pro nové a klíčové podněty, které obce mohou využít ke spokojenosti občanů. Důležitým aspektem se poté stává výsledky zapracovat při tvorbě kvalitně a reálně zpracovaných strategických plánů.V praktické části práce proto navazuji na zásadnost komunikace s občany jako kontrolního mechanismu ve veřejné správě a ve spolupráci s Městským úřadem Velké Meziříčí docházím v rámci dotazníkového šetření, které díky zvolené distribuci rovnoměrně pokrývá věkovou strukturu, k zásadním závěrům a informacím sloužícím představitelům města, úředníkům i občanům. Výstupy se týkají veřejného dění, informačních zdrojů, akcí města, městského webu, ochoty a možností promluvit do řešení problémů souvisejících se samosprávou, nadšení vzájemně komunikovat a spokojenosti s chodem úřadu.
Vedoucí práce: Jan Vláčil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses