Přeměny obchodních korporací rozdělením odštěpením - nástroj k úspěšnému podnikání obchodních korporací - Kopecká, Gabriela; Vomáčková, Hana; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Hlavním cílem této práce je přiblížit problematiku přeměn obchodních korporací se zaměřením na rozdělení obchodních společností odštěpením se vznikem nových obchodních společností. Největší část práce se zabývá obecnou obchodně právní a účetní legislativou České Republiky, ve kterých je obsažen předpoklad vlastnické nezávislosti ekonomických subjektů zúčastněných na přeměně. Problém nastává při aplikaci těchto předpisů u propojených společností, při nichž dochází dle právní a účetní úpravy k přecenění odštěpeného jmění na reálnou hodnotu, i když tento proces postrádá akviziční princip a jedná se pouze o restrukturalizaci dané společnosti. Poslední část práce se zaměřuje na hodnocení úspěšnosti přeměny rozdělení odštěpením vzhledem k tomu, zda došlo k přeměnění odštěpovaného jmění či nedošlo.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses