Vývoj územní struktury veřejné správy České republiky od roku 1918 do současnosti - Straka, Filip; Matula, Miloš; Mitwallyová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Stěžejním tématem této diplomové práce je postupná analýza vývoje územní struktury veřejné správy České republiky od roku 1918 do současnosti. Napříč uvedenou časovou osou je v jednotlivých souvislostech zachycena proměnlivost příslušných, na území českého státu uplatňovaných koncepcí, týkajících se jeho územně - správní struktury. Klíčovou roli zde hraje i následná analýza současného pojetí územní samosprávy a komparace jejích jednotlivých koncepcí. Pomocí odborné literatury a příslušné legislativy jsou zde jednotlivá ústřední témata, plynoucí z institutu smíšeného modelu veřejné správy podrobena postupné kritice. V návaznosti na uvedený rozbor klíčových otázek soudobého systému územní samosprávy je zde i s přihlédnutím k historické různorodosti územní struktury veřejné správy konstatováno, že Česká republika se v souvislosti s dotčenou tématikou ubírá z právního, ale i ekonomického hlediska zcela správným směrem.
Vedoucí práce: Miloš Matula
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses