Online platforma TeaPea jako podnikatelská příležitost - Záruba, Jakub (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na podnikatelskou příležitost ve formě online platformy TeaPea v oblasti food industry. Cílem diplomové práce je analýza dané podnikatelské příležitosti a vytvoření podnikatelského plánu včetně popisu potřebných aktivit a zdrojů, ověření životaschopnosti a kalkulace finanční výkonnosti projektu. Diplomová práce se skládá ze dvou stěžejních částí, a to teoretické a praktické. Teoretická část zahrnuje teoretické ukotvení tématu v podobě definice základních pojmů dané tématiky a popisu struktury, náležitostí a účelu podnikatelského plánu. Součástí teoretické části je také popis jednotlivých kroků k založení podnikání. Navazující praktickou část již tvoří konkrétní podnikatelský plán sestavený pro projekt online platformy v oblasti food industry. Podnikatelský plán tvoří všechny důležité náležitosti za účelem zhodnocení realizovatelnosti a životaschopnosti daného podnikatelského záměru zaměřeného na zprostředkování kulinářských zážitků z celého světa.