Motivace generace Y - Novák, Jaroslav (2017)
Tato diplomová práce se zabývá motivací generace Y, zejména v kontextu pracovního jednání. K této problematice přistupuji použitím kombinace klasických nadčasových teorií spolu se současnými poznatky zaměřenými především na generaci Y. Cílem této práce je analýza generace Y, zjištění a popis tendencí a odlišností její motivace. Mezi cíle práce dále patří zkoumání důležitosti faktorů ovlivňujících její motivaci, především z pohledu Herzbergovy dvoufaktorové teorie motivace a novodobých motivačních prvků dle D. Pinka. Posledním cílem je poznání motivačního profilu generace Y. Hlavním prostředkem k dosažení těchto cílů je kvantitativní výzkum realizovaný pomocí dotazníkového šetření. V praktické části se poté zaměřuji na interpretaci výsledků svého výzkumu za účelem potvrzení či vyvrácení dosavadních poznatků ohledně motivace generace Y, k čemuž jsem také sestavil sedm hypotéz, které budu ověřovat.