Motivace generace Y - Novák, Jaroslav; Nový, Ivan, 1956-; Lorencová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se zabývá motivací generace Y, zejména v kontextu pracovního jednání. K této problematice přistupuji použitím kombinace klasických nadčasových teorií spolu se současnými poznatky zaměřenými především na generaci Y. Cílem této práce je analýza generace Y, zjištění a popis tendencí a odlišností její motivace. Mezi cíle práce dále patří zkoumání důležitosti faktorů ovlivňujících její motivaci, především z pohledu Herzbergovy dvoufaktorové teorie motivace a novodobých motivačních prvků dle D. Pinka. Posledním cílem je poznání motivačního profilu generace Y. Hlavním prostředkem k dosažení těchto cílů je kvantitativní výzkum realizovaný pomocí dotazníkového šetření. V praktické části se poté zaměřuji na interpretaci výsledků svého výzkumu za účelem potvrzení či vyvrácení dosavadních poznatků ohledně motivace generace Y, k čemuž jsem také sestavil sedm hypotéz, které budu ověřovat.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses