Ekonomické aspekty pohřebnictví - Řeháková, Petra (2017)
Tématem této diplomové práce je smrt, umírání a pohřební obřady v průběhu dějin a jejich význam pro člověka. Dále, a také především, zdůraznění ekonomických aspektů v souvislosti s provozem pohřební společnosti nebo krematoria, definování pohřebnictví jako odvětví, vypracování analýzy jeho makrookolí, mikrookolí, působení konkurenčních sil v odvětví a následně doporučení nejvhodnější strategie pro vstup hypotetické firmy do tohoto odvětví. Na téma je tedy nahlíženo prostřednictvím historické deskripce, společenskovědní analýzy současného stavu a hlavně v kontextu ekonomicko-manažerského pohledu.