Ekonomické aspekty pohřebnictví - Řeháková, Petra; Tyslová, Irena; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tématem této diplomové práce je smrt, umírání a pohřební obřady v průběhu dějin a jejich význam pro člověka. Dále, a také především, zdůraznění ekonomických aspektů v souvislosti s provozem pohřební společnosti nebo krematoria, definování pohřebnictví jako odvětví, vypracování analýzy jeho makrookolí, mikrookolí, působení konkurenčních sil v odvětví a následně doporučení nejvhodnější strategie pro vstup hypotetické firmy do tohoto odvětví. Na téma je tedy nahlíženo prostřednictvím historické deskripce, společenskovědní analýzy současného stavu a hlavně v kontextu ekonomicko-manažerského pohledu.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses