Řešení rozhodovacího problému umístění ASO Dukla vodního slalomu - Bala, Ondřej (2017)
Cílem této diplomové práce je za pomoci metod vícekriteriálního rozhodování za rizika vyřešit konkrétní rozhodovací problém, tj. výběr vhodné lokality pro nové zázemí ASO Dukla vodního slalomu. Teoretická část popisuje dílčí etapy rozhodovacího procesu. Dle těchto poznatků bylo následně postupováno v praktické části. Veškeré fáze, počínajíc analýzou problému a stanovením cílů, přes výběr kritérií, stanovení vah kritérií, tvorbu variant, určení jejich dopadů, analýzou potenciálních hrozeb a příležitostí, stanovení významnosti jednotlivých rizikových faktorů a jejich pravděpodobností možného nastání, až po vyhodnocení dílčích variant, jsou popsány vzhledem k použitým metodám. Za pomocí daných metod a nástrojů vícekriteriálního rozhodování byla doporučena varianta k realizaci. Přínosem diplomové práce je doporučení k výběru vhodné varianty pro nové zázemí klubu ASO Dukla vodního slalomu a zároveň poskytuje informace k rizikům a příležitostem spojenými s danou variantou.