Implementace konceptu Průmysl 4.0 v podmínkách České republiky v nadcházejícím období 2018 -- 2038 - Kůt, Petr (2017)
Zavádění konceptu Průmysl 4.0 s sebou přináší výrazné celospolečenské změny, které mohou v konečném důsledku výrazně ovlivnit konkurenceschopnost a vývoj ekonomik. Toho si je vědoma i většina vyspělých států, a proto vznikají stále další národní strategické dokumenty, které cílí na implementaci aspektů Průmyslu 4.0 do praxe pomocí konkrétních opatření. V rámci diplomové práce bylo, na základě zahraniční praxe a na základě analýzy výchozích podmínek ČR pro implementaci konceptu Průmyslu 4.0, navrženo pět prioritních os, v jejichž rámci bylo doporučeno celkem 22 konkrétních opatření, které mohou přispět k úspěšné implementaci konceptu Průmysl 4.0 v podmínkách České republiky. Tato opatření byla navržena v souladu s požadavky, jenž určuje Metodika přípravy veřejných strategií, včetně navržení odpovědné organizace a termínu implementace pro každé jednotlivé opatření. Navržena byla rovněž soustava indikátorů, sloužící k monitoringu implementace jednotlivých opatření. Diplomová práce obsahuje v závěru vyhodnocení rizik nedostatečné implementace konceptu Průmysl 4.0 pro konkurenceschopnost České republiky.