Dopady remittancí na trh práce ve vybraných Evropských zemích - Hanuš, Jakub (2017)
Tato bakalářská práce se snaží potvrdit teoretický předpoklad negativního vlivu remittancí na zaměstnanost a pozitivního vlivu na investice v Bulharsku, Rumunsku a Makedonii v letech 1995-2010. K analýze dat jsou využity ekonometrické modely, založené na metodě nejmenších čtverců. Data jsou získána z internetových databází World Bank, International Monetary Fund a Eurostat. Výsledky modelů potvrdili negativní vztah remittancí a zaměstnanosti v Bulharsku a Makedonii. Ve vztahu remittancí a investic potvrdili výsledky modelů tento vztah v Bulharsku a Rumunsku.