Dopady remittancí na trh práce ve vybraných Evropských zemích - Hanuš, Jakub; Čermáková, Klára; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Tato bakalářská práce se snaží potvrdit teoretický předpoklad negativního vlivu remittancí na zaměstnanost a pozitivního vlivu na investice v Bulharsku, Rumunsku a Makedonii v letech 1995-2010. K analýze dat jsou využity ekonometrické modely, založené na metodě nejmenších čtverců. Data jsou získána z internetových databází World Bank, International Monetary Fund a Eurostat. Výsledky modelů potvrdili negativní vztah remittancí a zaměstnanosti v Bulharsku a Makedonii. Ve vztahu remittancí a investic potvrdili výsledky modelů tento vztah v Bulharsku a Rumunsku.
Vedoucí práce: Klára Čermáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses