Rozpravy - Rousseau, Jean-Jacques, 1712-1778; Zamarovský, Vojtěch, 1919-2006; Blažková, Eva, 1954 březen 27.-; Čechák, Vladimír, 1939- (Praha : Svoboda, 1978)
K dvoustému výročí autorova úmrtí vycházejí vedle úvodní studie V. Čecháka, vykládající a hodnotící autorovo dílo, tři základní autorovy práce, tj. Pojednání o původu a příčinách nerovnosti mezi lidmi, Rozprava o politické ekonomii a O společenské smlouvě neboli o základech státního práva.
Informativní jmenný přehled
Frontispice
Keywords: Rousseau, Jean-Jacques, -- 1712-1778; 18. století; filozofie; francouzská filozofie; ústavní právo; sociální nerovnost; ekonomie a politika; eseje; 18th century; philosophy; French philosophy; constitutional law; social inequality; economics and politics; essays