Všeobecné obchodní podmínky mezinárodních společností - Dušková, Ivana; Boháček, Martin, 1947-; Hubková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato práce se zabývá všeobecnými obchodními podmínkami mezinárodních společností, které se řídí právem státu New York. Porovnává následující články tří společností: akceptace objednávky (acceptance), odpovědnost (liability), omezení odpovědnosti(limitation of liability), slib odškodnění (indemnification) a právní prostředky k uplatnění práv (remedies). Cílem práce je porovnat zmíněné články, vysvětlit principy na kterých leží a určit, které znění je pro společnosti nejvýhodnější. Tato práce se zaměřuje i na rozdíly v pojetí těchto článků v českém právu a v common law.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses