Finanční analýza společnosti Shell Czech Republic, a.s. - Liška, Martin (2017)
Cílem této diplomové práce je provedení finanční analýzy společnosti Shell Czech Republic, a.s. za období 2008 – 2015. Práce obsahuje dvě základní části – metodickou a praktickou. Úkolem metodické části je teoretické vymezení finanční analýzy a poskytnutí informačního základu pro část praktickou. V praktické části je již provedena samotná finanční analýza vybrané společnosti, včetně mezipodnikového srovnání s konkurenčními podniky OMV Česká republika, s.r.o. a Tank ONO, s.r.o.