Finanční analýza společnosti SWIETELSKY stavební s.r.o. jako výchozí etapa pro tvorbu strategie firmy - Sekyrová, Tereza (2017)
Cílem diplomové práce je zpracovat finanční analýzu společnosti SWIETELSKY stavební s. r. o. za hospodářské roky 2010 až 2015 a její výsledky dále zohlednit při navazující strategické analýze. Práce je rozdělena na dvě logické části. Metodická část přibližuje předmět a poslání finanční a strategické analýzy. V případě finanční analýzy jsou vymezeny její zdroje, uživatelé a jednotlivé metody. U strategické analýza je specifikována analýza okolí a analýza vnitřních zdrojů a schopností podniku. Takto popsaná metodika je následně aplikována v praktické části práce, a to včetně mezipodnikového srovnání. Zjištěné výsledky z obou analýz závěrem shrnuje a zhodnocuje sestavená SWOT analýza.