Finanční analýza společnosti SWIETELSKY stavební s.r.o. jako výchozí etapa pro tvorbu strategie firmy - Sekyrová, Tereza; Staňková, Anna, 1951-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem diplomové práce je zpracovat finanční analýzu společnosti SWIETELSKY stavební s. r. o. za hospodářské roky 2010 až 2015 a její výsledky dále zohlednit při navazující strategické analýze. Práce je rozdělena na dvě logické části. Metodická část přibližuje předmět a poslání finanční a strategické analýzy. V případě finanční analýzy jsou vymezeny její zdroje, uživatelé a jednotlivé metody. U strategické analýza je specifikována analýza okolí a analýza vnitřních zdrojů a schopností podniku. Takto popsaná metodika je následně aplikována v praktické části práce, a to včetně mezipodnikového srovnání. Zjištěné výsledky z obou analýz závěrem shrnuje a zhodnocuje sestavená SWOT analýza.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses