Analýza transakcí typu leveraged buyout - Komanov, Alexey; Brabenec, Tomáš; Lepič, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce „Analýza transakcí typu Leveraged Buyout“ je zaměřena na analýzu nejběžnějšího v praxi typu akvizice cílových společností v Private Equity odvětví – transakce typu Leveraged Buyout (LBO). Teoretická část představuje odvětví Private Equity, kde se tyto transakce nejčastěji odehrávají, a shrnuje poznatky o podstatě, principu fungování a zdrojích hodnoty v LBO transakcích. Aplikační část provádí čtenáře přes veškeré podstatné kroky budování plnohodnotného LBO modelu, které poskytuje mocný nástroj pro analytickou práce při rozhodování o investování do vybrané cílové společnosti. Výklad je doprovázen modelováním reálně uskutečněné na českém trhu transakce LBO.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses