Zákon o spotřebitelském úvěru - ochrana spotřebitele - Mašátová, Tereza (2017)
Tato práce se zaměřuje na zkoumání situace a ochrany spotřebitele na trhu v oblasti úvěrování. První část pojednává o historickém vývoji směrnic a zákonů v oblasti spotřebitelských úvěrů a nastíní jak se směrnice a zákony postupem času rozšiřovaly. Druhá část práce analyzuje podmínky předčasného splacení spotřebitelského úvěru a vysvětlí, za jakých okolností bude využito konkrétních limitů pro vypočtení maximální výše náhrady nákladů věřiteli. V práci jsou určeny přesné hranice úrokových sazeb, při kterých dojde v průběhu doby trvání úvěru k využití více limitů nežli jednoho. K zjištění informací je využito především literární rešerše a dedukce. V závěru práce je k nalezení shrnutí zjištěných informací.