Těsný domov - širý svět - Kreibich, Karel, 1883-1966; Klír, Miroslav, 1920-1976; Kneř, Vladimír, 1922- (Liberec : Severočeské nakladatelství, 1968)
Vzpomínková kniha jedné z nejvýznamnějších osobností našeho revolučního dělnického hnutí, napsaná již koncem padesátých let, přibližuje čtenáři téměř plnou polovinu Kreibichovy životní dráhy a první dvacetiletí jeho činnosti v dělnickém hnutí. Protože jsou vzpomínky dovedeny do roku 1921, seznamuje M. Klír v závěru s dalšími životními a politickými osudy tohoto revolucionáře, který se dostal z "těsného domova" do "širého světa" mezinárodního dělnického hnutí a světové revoluce.
Poznámky
Keywords: Kreibich, Karel, -- 1883-1966; politici; dělnické hnutí; socialistické strany; komunistické strany; Liberec (Česko : oblast); Československo; paměti; politicians; working class movement; socialist parties; communist parties; Liberec Region (Czechia); Czechoslovakia; memoirs