Důsledky nerovnováh v systému TARGET2 pro eurozónu a bankovní sektor - Knotek, Pavel; Šaroch, Stanislav, 1970-; Jiránková, Martina, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Disertační práce se zabývá tématem relativně nových nerovnováh v platebním systému TARGET v podobě významných pozic vybraných zemí Evropské měnové unie (EMU), respektive jejich centrálních bank, ve vazbě na bankovní sektor a komerční banky působící v rámci eurozóny, které představují klíčovou součást finančního trhu. Cílem práce je vysvětlit vzniklé pozice a jejich vlastnosti, příčiny vzniku a možnosti řešení včetně posouzení role bankovních sektorů v procesu formování pozic v systému TARGET a jejich vlastností. K dalším zkoumaným tématům patří fragmentace evropského bankovního sektoru a přeshraniční pozice komerčních bank působících v EMU. Práce je doplněna o posouzení podobnosti bankovních sektorů vybraných zemí EMU pomocí metody shlukové analýzy.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor disert. práce]; disertace; dissertations