Analýza přílivu PZI a jejich dopadů na ekonomiku ČR - Koudelková, Zuzana (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou přílivu přímých zahraničních investic do České republiky. Na základě statistických údajů analyzuje příliv investic z objemového, teritoriálního a odvětvového hlediska. Poté práce zkoumá vliv přílivu investic na běžný účet platební bilance, exportní výkonnost, nezaměstnanost a konkurenceschopnost dle ročenky Global Competitiveness Report.