Ocenění podniku TOS Svitavy a.s. - Pečonka, David (2017)
Cílem diplomové práce je určení tržní hodnoty podniku TOS Svitavy, a.s. k datu 1. 1. 2017. Nejprve jsou uvedeny základní informace o ocenění a oceňovaném podniku. Proces ocenění začíná finanční analýzou, která se zabývá minulým vývojem podniku na základě dostupných účetních výkazů. Po ní je zpracována analýza strategická, jež se zaměřuje na tržní prostředí a vliv konkurence. Po rozdělení majetku na provozně nutný a neprovozní jsou analyzovány a prognózovány hlavní generátory hodnoty. Z těch dále vychází sestavení kompletního finančního plánu. V poslední části je podnik oceněn dvěma vybranými metodami a je stanoven výsledný odhad jeho tržní hodnoty.