Činnost osádek v MKD jako faktor ovlivňující mezinárodní obchodní operace se zbožím - Rejmíšová, Anna (2017)
Cílem práce je analyzovat vliv osádek na organizaci a průběh přepravních operací v mezinárodní kamionové dopravě a popsat aktuálně nejvýznamnější problémy týkající se činnosti osádek MKD. Na úvod práce jsou vymezeny základní pojmy a charakter MKD. Dále jsou popsány vybrané české i mezinárodní legislativní předpisy, které se vážou k práci osádek MKD. Další část se věnuje identifikaci hlavních problémů současného dopravního trhu, které se právě k osádkám vztahují. Závěrečná část pak analyzuje a porovnává zákony o minimální mzdě, které jednotlivé evropské státy uplatňují na řidiče. Doplněna je o praktické zkušenosti vybraných logistických firem působících na českém trhu s MKD.