Ocenění společnosti MONETA Money Bank, a.s. - Šelepa, Ladislav; Teplý, Petr, 1977-; Hejdová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Předmětem diplomové práce je ocenění společnosti Moneta Money Bank, a.s. a prokázání poklesu hlavních činitelů ovlivňujících zisk středně velkých bank v ČR. Autor analyzuje vývoj celkové úrokové marže, čisté výnosy z poplatků a provizí k průměrným aktivům a vývoj správních nákladů k průměrným aktivům středně velkých bank. K analýze je využita Box-Jenkinsova metodologie časových řad pomocí níž se autor snaží předpovědět budoucí vývoj těchto činitelů ziskovosti. Výsledné závěry jsou použity ke konstrukci předpokladů pro ocenění bankovního domu Moneta Money Bank, a.s. pomocí výnosové metody a tržního srovnání využívajících ukazatelů P/E a P/BV. Autor se zde snaží prokázat hypotézu o nadhodnocení tržní ceny akcie Monety Money Bank, a.s. k datu ocenění 31. 12. 2016 činící 82,80 Kč vzhledem k její vnitřní hodnotě 80,12 Kč určené výnosovou metodou reflektující daný potenciál společnosti generovat volný peněžní tok pro akcionáře.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses