Analýza potenciálu České republiky pro příjezdový svatební cestovní ruch - Majerová, Alena (2017)
Diplomová práce má za cíl prozkoumat potenciál svatebního cestovního ruchu se zaměřením na příjezdový, potvrdit, či vyvrátit zda má Česká republika takový potenciál a navrhnout způsob jakým jej kvantifikovat.První kapitola shromažďuje sekundární data o svatebním cestovním ruchu a informace o příjezdovém cestovním ruchu v ČR. Druhá kapitola představuje metodiku dokumentu Hodnocení potenciálu cestovního ruchu v České republice, na základě které je pak vytvořena vlastní metodika hodnocení svatebního cestovního ruchu v ČR v další kapitole. Třetí kapitola zkoumá možné motivy cizinců pro svatbu v ČR a potřebnou infrastrukturu oboru svatebního cestovního ruchu, na základě čehož diplomová práce hodnotí potenciál Středočeského kraje jako ukázky postupu kvantifikace. V závěru diplomová práce shrnuje poznatky ve SWOT analýze a vyvozuje závěry k příjezdovému svatebnímu cestovnímu ruchu a navrhuje doporučení a opatření.