Porovnanie poskytovateľov kuriérnych, expresných a balíkových (KEB) služieb v obchodných operáciách v rámci Slovenskej republiky - Beraggová, Dominika (2017)
Táto diplomová práca sa zaoberá porovnaním poskytovateľov kuriérnych, expresných a balíkových služieb pôsobiacich v Slovenskej republike a ich významom v domácich, ale aj medzinárodných obchodných operáciách. Cieľom tejto práce je analyzovať štyroch vybraných poskytovateľov služieb KEB pôsobiacich na slovenskom trhu, ich postavenie a pôsobenie v obchodných operáciách. V praktickej časti sa táto práca bude zaoberať porovnaním rozsahu a kvality služieb, cenových ponúk, cenotvorby, na akých zákazníkov sa zameriavajú, aké majú postavenie na slovenskom trhu, ale aj porovnaním podielov na domácich a zahraničných obchodných operáciách jednotlivých poskytovateľov a výškou ich potenciálu na slovenskom trhu.