Strategická analýza Pivovary Staropramen s.r.o. - Kotnová, Kristýna (2017)
Cílem bakalářské práce je vypracovat strategickou analýzu společnosti Pivovary Staropramen s.r.o., identifikovat silné a slabé stránky, a příležitosti a hrozby společnosti a na základě těchto informací navrhnout strategická doporučení pro zlepšení řízení společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce bude obsahovat charakteristiky metod strategické analýzy s využitím odborné literatury. Praktická část se bude věnovat strategické analýze vybrané společnosti, v této části bude provedena PEST analýza, analýza Porterova modelu pěti sil, analýza vnitřních zdrojů společnosti, VRIO analýza, finanční analýza, analýza rizik a zranitelnosti a SWOT analýza. SWOT analýza bude shrnovat celkovou strategickou analýzu a na jejím základě budou navržena strategická doporučení pro zlepšení řízení společnosti.