Pořadatelství olympijských her ve vazbě na pověst státu - případová studie Velká Británie - Mikesková, Klára (2017)
Tématem této diplomové práce je pořadatelství olympijských her ve vazbě na pověst státu se zaměřením na letní olympijské hry konané v Londýně 2012. Pořadatelství olympijských her je považováno za velmi prestižní a atraktivní. První část práce se věnuje teoretickému vymezení měkké moci a využití sportovní diplomacie v budování dobré pověsti státu. Druhá část práce se pak věnuje Velké Británii a její kandidatuře na pořadatelství olympijských her.