Specifika tržního prostředí rally sportu a marketingová a prodejní strategie produktu ŠKODA Fabia R5 - Kepková, Kateřina (2017)
Diplomová práce identifikuje faktory, které ovlivňují prodejnost rally vozů, konkrétně vozu ŠKODA Fabia R5, a navrhuje marketingovou a prodejní strategii pro další fáze životního cyklu produktu Fabia R5. Použitými výzkumnými metodami jsou analýza, komparace a dotazníkové šetření. V první kapitole práce je představeno prostředí rally sportu a firmy ŠKODA Auto. Druhá kapitola se věnuje situační analýze, podrobně zkoumá mikro a makroprostředí firmy a marketingový mix. Třetí kapitola analyzuje prodej produktu Fabia R5. Čtvrtá kapitola obsahuje popis a vyhodnocení dotazníkového šetření provedeného mezi zákazníky ŠKODA Motorsport. Pátá kapitola shrnuje dosavadní poznatky ve formě SWOT analýzy. Šestá kapitola je věnována návrhu prodejní a marketingové strategie pro další fáze životního cyklu produktu ŠKODA Fabia R5 s cílem dosáhnout co nejdelšího trvání fáze zralosti produktu.