Marketingové komunikačné nástroje spoločnosti Nutricia a ich porovnanie voči konkurentom - Tóthová, Ľudmila (2017)
Na základe analýzy a komparácie marketingových komunikačných nástrojov spoločnosti Nutricia a jej konkurentov na trhu PKU prípravkov, a následných expertných rozhovorov, je cieľom práce zostavenie odporúčaní, ako vylepšiť komunikačné nástroje spoločnosti Nutricia, a poukázať, na ktoré nástroje sa má spoločnosť primárne zamerať. Teoretická časť je venovaná medzinárodnému marketingu, jeho koncepciám a komunikácii v medzinárodnom prostredí. Teória sa ďalej zaoberá i klastrom, jeho typológiou a modelmi klastrov a etikou vo farmaceutickom priemysle. Analytickú časť tvorí predstavenie spoločnosti Nutricia a základné informácie o ochorení fenylketonuria (PKU). Ďalej túto časť tvorí už samotná analýza a komparácia komunikačných nástrojov a výstup z expertných rozhovorov. V závere sú zostavené konkrétne odporúčania a zmeny v komunikačných nástrojoch, ktoré by mala spoločnosť Nutricia aplikovať.