Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Částková, Veronika; Jánský, Jaroslav, 1952-; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem této diplomové práce je zjištění finanční situace ve vybrané obchodní společnosti v porovnání s vybranými konkurenčními subjekty mezi lety 2010–2015 a provedení jejich vzájemné komparace. K posouzení finanční situace je užito analýzy stavových veličin, rozdílových ukazatelů, poměrových ukazatelů a modelů pro predikci či určení finanční tísně. Jejich výsledky jsou dále, za využití poměrových ukazatelů, srovnávány pomocí mezipodnikové komparace. Na závěr práce jsou navržena doporučení, kterými by se vybraná společnost měla v budoucnu řídit.
Vedoucí práce: Jaroslav Jánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: finanční analýza; srovnávací metody; finanční management; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial analysis; comparative methods; financial management; master's theses