Společná zemědělská politika a vliv dotací na efektivitu farem v EU - Svobodová, Lenka; Štěpánek, Petr; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce Společná zemědělská politika a vliv dotací na efektivitu farem Evropské unie se zabývá Společnou zemědělskou politikou a subvencemi, které z ní plynou. Práce popisuje, jak je SZP upravena v Evropském i národním právu. Důraz je kladen na různé druhy financování, které SZP nabízí. Dále práce zjišťuje, jaký dopad mají dotace na efektivitu farem. Na základě porovnání několika studií, které se tímto tématem zabývají, dochází k závěru, že na efektivitu farem má vliv struktura dotací. Práce také ukazuje, že dotace mají negativní dopad na produktivitu farem z důvodu alokační neefektivnosti.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses