Globální trh pronájmu motorových vozidel a racionalizace procesů na příkladu konkrétní společnosti z oboru - Lukeš, David (2017)
Diplomová práce poskytuje komplexní pohled na globální trh pronájmu motorových vozidel a na konkrétních příkladech uvádí jeho hlavní a i specifické charakteristiky. V rámci první kapitoly jsou identifikovány aspekty evropského trhu jako celku a rozebrány odlišnosti největších trhů s důrazem na operační modely i tržní podíly. V návaznosti je dále provedena analýza slovenského trhu za účelem identifikace charakteristik provozování pronájmu motorových vozidel, jako je samotné konkurenčního prostředí, specifika letištního trhu, který je hlavním zdrojovým trhem a další aspekty. Pro komplexnost analýzy globálního trhu je věnována pozornost i trhu v Severní Americe a z pohledu pronájmu motorových vozidel “rozvojovým” trhům v Číně a Rusku. Kapitola věnovaná slovenskému trhu stanovuje teoretická východiska pro následnou racionalizaci procesů organizační složky autopůjčovny na tamním trhu. Pozornost je soustředěna zejména na zákaznický servis, související doprodeje služeb, cenovou politiku a síť zastoupení.