Reorganizace jako způsob řešení úpadku podnikatele - Balharová, Eva (2017)
Tato práce se zabývá procesem reorganizace a přibližuje jej jako způsob řešení úpadku vhodný pro podnikatele. Na úvod práce je vymezen úpadek spolu s alternativami jeho řešení. Dále je pak přiblížena reorganizace ve své standardní podobě, od její definice a přípustnosti, přes procesní stránku podání návrhu na povolení reorganizace až po její schválení insolvenčním soudem. Přiblížen je také reorganizační plán. Poslední kapitola se věnuje předpřipraveným reorganizacím s důrazem na její hlavní výhody a nevýhody a zaměření se na otázku jejího významu v současném právním systému. Součástí práce je i přehled vývoje počtu povolených reorganizací v uplynulých letech.