Reorganizace jako způsob řešení úpadku podnikatele - Balharová, Eva; Moravec, Tomáš, 1983-; Valenta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato práce se zabývá procesem reorganizace a přibližuje jej jako způsob řešení úpadku vhodný pro podnikatele. Na úvod práce je vymezen úpadek spolu s alternativami jeho řešení. Dále je pak přiblížena reorganizace ve své standardní podobě, od její definice a přípustnosti, přes procesní stránku podání návrhu na povolení reorganizace až po její schválení insolvenčním soudem. Přiblížen je také reorganizační plán. Poslední kapitola se věnuje předpřipraveným reorganizacím s důrazem na její hlavní výhody a nevýhody a zaměření se na otázku jejího významu v současném právním systému. Součástí práce je i přehled vývoje počtu povolených reorganizací v uplynulých letech.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses