Internetový portál využívající gamifikaci - Zaškolný, Jan (2017)
Tato práce je zaměřená na gamifikaci a její využití na internetovém portálu. Tento internetový portál je navržen a vyvinut s gamifikací ve svém středu s cílem podpořit crowdsourcingové aktivity svých uživatelů.V práci jsou nejprve rozebrány relevantní literatura a další zdroje. Dále jsou detailně popsány principy a prvky gamifikace. Následující část je zaměřena na návrh a vývoj internetové portálu, zvláště klíčového gamifikačního systému, a poskytuje podrobný vhled do rozhodnutí udělaných během tohoto procesu. Následuje analýza využívající data naměřená v období po spuštění portálu. Dle tohoto zhodnocení byl portál využívající gamifikace navržen, vyvinut a spuštěn úspěšně.