Postavení Argentiny v mezinárodních vládních organizacích - Kvašinská, Pavla (2017)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit aktuální pozici Argentiny v mezinárodních vládních organizacích, jejichž je nyní členem. Ověřením hypotézy, že Argentinu k účasti v mezinárodních organizacích vedou její zahraničněpolitické cíle, práce definuje na základě teorií mezinárodních organizací, historického rozboru a analýzy argentinské zahraniční politiky základní přístupy Argentiny k členství v mezinárodních organizacích, typy organizací, kterých se Argentina účastní a její reálnou schopnost ovlivnit procesy a výstupy rozhodování těchto organizací. Výsledky zkoumání jsou ověřeny na případové studii pozice Argentiny v regionální organizaci UNASUR.