Postavení Argentiny v mezinárodních vládních organizacích - Kvašinská, Pavla; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Žáková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit aktuální pozici Argentiny v mezinárodních vládních organizacích, jejichž je nyní členem. Ověřením hypotézy, že Argentinu k účasti v mezinárodních organizacích vedou její zahraničněpolitické cíle, práce definuje na základě teorií mezinárodních organizací, historického rozboru a analýzy argentinské zahraniční politiky základní přístupy Argentiny k členství v mezinárodních organizacích, typy organizací, kterých se Argentina účastní a její reálnou schopnost ovlivnit procesy a výstupy rozhodování těchto organizací. Výsledky zkoumání jsou ověřeny na případové studii pozice Argentiny v regionální organizaci UNASUR.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses