Připravenost absolventů oboru cestovní ruch na VŠE na zapojení do praxe - Bodlák, Tomáš; Jarolímková, Liběna; Indrová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá oborem Cestovní ruch na Vysoké škole ekonomické v Praze. Cílem práce je zjistit, do jaké míry jsou absolventi připraveni na praxi v oboru. Toho je dosaženo za využití analýzy oboru a dotazníkového šetření mezi zaměstnavateli. První dvě kapitoly tvoří teoretickou část práce. Ta první se zabývá zaměstnaností a trhem práce cestovního ruchu, přičemž důraz je kladen na aktuální statistické údaje. Druhá kapitola se věnuje vzdělávacímu systému v České republice s důrazem na vysoké školství. Rovněž jsou zde části věnující se didaktice a kompetencím, se kterými se dále pracuje v praktické části. Tu tvoří následující dvě kapitoly. Ve třetí kapitole je analyzován obor tak, jak je v současnosti vyučován - výstupem je vytvořený seznam odborných kompetencí absolventů. Čtvrtá kapitola je vyhodnocením dotazníkového šetření. Výstupem celé práce je závěrečná podkapitola, která obě problematiky spojuje, a jsou představeny silné a slabé stránky výuky cestovního ruchu na VŠE. Bylo zjištěno, že silné stránky leží především ve zkušenosti studentů z praxe v oboru a znalosti cizích jazyků, nedostatky se pak vyskytují zejména v oblasti rozvoje klíčových kompetencí.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses