Příčiny a důsledky vysoké fertility v Africe a možnosti řešení : případy Nigérie a Etiopie - Plavcová, Žaneta; Sejkora, Jiří, 1985-; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá příčinami vysoké plodnosti v rozvojových státech subsaharské Afriky se zaměřením na Nigérii a Etiopii. Cílem práce je identifikovat základní determinanty vysoké fertility v obou zemích a analyzovat hrozby a důsledky spojené s vysokou fertilitou, kterým budou vybrané rozvojové státy v příštích letech vystaveny, pokud nezavedou účinnou populační politiku, která dokáže vysokou plodnost snížit. V závěru práce jsou navržené možnosti řešení pro Nigérii a Etiopii, jak s tímto demografickým problém úspěšně bojovat.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses