Nerovnováhy na trhu práce Itálie - Rieglová, Anna; Hnát, Pavel, 1981-; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Procedura makroekonomických nerovnováh, zavedená Evropskou komisí v důsledku finanční a dluhové krize, Itálii již několik let řadí mezi země s nadměrnými makroekonomickými nerovnováhami. Cílem práce je identifikace hlavní makroekonomické nerovnováhy Itálie a představit vládní návrhy vedoucí k jejímu odstranění. První kapitola sleduje vnitřní a vnější makroekonomickou pozici země na základě indikátorů Procedury. Druhá kapitola se již zaměřuje na zjištěnou nerovnováhu v podobě pracovního trhu, její součástí je analýza pracovního trhu a poukázání na jeho strukturální nerovnováhy. Třetí kapitola řeší nezaměstnanost mladých v Itálii jako součásti strukturálních nerovnováh a představuje návrhy vlády vedoucí k odstranění této vnitřní makroekonomické nerovnováhy.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses