Segmentace trhu deodorantů a antiperspirantů v České republice - Wisurová, Michala (2017)
Diplomová práce se věnuje segmentaci spotřebitelů deodorantů a antiperspirantů dle životního stylu. Prostřednictvím segmentace je možné vytvořit detailní profilaci typického spotřebitele daných segmentů a firmám je tak umožněno lépe chápat spotřebitele, zvolit vhodný cílový segment a definovat komunikaci směrem k cílové skupině, která je relevantní a efektivní. V praktické části je realizován celý proces segmentace od faktorové a shlukové analýzy až po pokročilé analýzy rozvíjející profil segmentů. Pro doporučení vhodné komunikace k cílové skupině je využita analýza mediálního chování daných segmentů. Program Data Analyzer výzkumné agentury Median obsahuje sekundární data MML – TGI (Market Media Lifestyle – Target Group Index), díky čemuž je možné postavit veškeré analýzy na reálných datech.