Segmentace trhu deodorantů a antiperspirantů v České republice - Wisurová, Michala; Olšanová, Květa; Schönfeld, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se věnuje segmentaci spotřebitelů deodorantů a antiperspirantů dle životního stylu. Prostřednictvím segmentace je možné vytvořit detailní profilaci typického spotřebitele daných segmentů a firmám je tak umožněno lépe chápat spotřebitele, zvolit vhodný cílový segment a definovat komunikaci směrem k cílové skupině, která je relevantní a efektivní. V praktické části je realizován celý proces segmentace od faktorové a shlukové analýzy až po pokročilé analýzy rozvíjející profil segmentů. Pro doporučení vhodné komunikace k cílové skupině je využita analýza mediálního chování daných segmentů. Program Data Analyzer výzkumné agentury Median obsahuje sekundární data MML – TGI (Market Media Lifestyle – Target Group Index), díky čemuž je možné postavit veškeré analýzy na reálných datech.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses